Vrijwilligers

Wereldwinkel Dalfsen voert al haar activiteiten uit met vrijwilligers. Wij doen zaken, via erkende importeurs, met de allerarmste producenten zoals koffieboeren, handwevers, pottenbakkers, houtbewerkers, zilversmeden en sieradenmakers. Zij ontvangen een goede prijs voor hun producten, die gebaseerd is op de reële kostprijs van het product en op de kosten voor het dagelijkse bestaan. Door deze producten te (ver-)kopen wordt de eerlijke handel bevorderd. De 4 principes daarbij zijn: respect voor mens en milieu, langdurige en gelijkwaardige handelsrelatie, ondersteuning van producentenorganisaties en transparantie. Naast de verkoop houden de wereldwinkels zich ook bezig met voorlichting (het verhaal achter het product en de maker) en met acties/campagnes.

 

Wereldwinkel Dalfsen zou niet kunnen bestaan zonder haar vrijwilligers. Momenteel bestaat de groep in Dalfsen uit circa 30 vrijwilligers. Deze groep is hard nodig om alles draaiende te houden.

Taken

De taken die je als vrijwilliger kunt uitvoeren zijn heel divers. Hierbij kun je denken aan verkopen, inkopen, prijzen, etaleren, promotie, voorlichting en onderhoudstaken. Het grootste gedeelte van de vrijwilligers staat in de winkel. De Wereldwinkel Dalfsen wordt tevens bestuurd door vrijwilligers, waaronder een voorzitter, secretaris en penningmeester.

De spil wordt gevormd door medewerkers Verkoop, het meest zichtbare werk in de Wereldwinkel; per dagdeel twee vrijwilligers, in drukke periodes soms drie. Daarnaast is er een Inkoopgroep, een groep Winkelinrichting/Presentatie en een groep Promotie/PR/Voorlichting.Speciaal voor vaste klanten!

Als regelmatige klant bij de Wereldwinkel Dalfsen kunt u profiteren van korting. Bij elke aankoop van minimaal € 5,00 krijgt u een vinkje op uw klantenkaart. Bij een aankoop van minimaal € 10,00 ontvangt u twee vinkjes, enzovoort. Wij noemen deze vinkjes ‘Havelaartjes’. Bij een volle kaart met 40 vinkjes ontvangt u een waardebon van € 5,00. Deze waardebon is te verzilveren bij de Wereldwinkel in Dalfsen.

Aanmelden vrijwilligers

Heb je interesse om vrijwilliger te worden bij de Wereldwinkel en ben je ongeveer een dagdeel per twee weken beschikbaar? Vind je verkopen uitdagend of zie je ook mogelijkheden op het organisatorische vlak? Of heb je interesse in een bestuurstaak?

Meld je dan aan bij de Wereldwinkel; dit kan bij een van de vrijwilligers, telefonisch (0529-435468) of per mail.